Wat is een optie?

Wat is een optie?

Tijdens een aankoop- of verkoopproces krijgt u te maken met verschillende termen. Wij adviseren u om met een makelaar te werken, zodat de makelaar deze termen aan u kan uitleggen. Zo kan het zijn dat u iets hoort over ‘een optie’. Wat dat is, leggen wij hieronder aan u uit.

Een optie bij een nieuwbouwwoning

Een optie wordt niet vaak meer gebruikt, toch kan het voorkomen dat u hiermee te maken krijgt wanneer u een nieuwbouwwoning koopt. Bij ‘een optie’ kan de kopende partij extra bedenktijd aanvragen. Dan is er sprake van ‘een optie’. Beide partijen zijn het dan al wel eens over de koop, alleen heeft de kopende partij een aantal extra dagen de tijd om bijvoorbeeld nog een aantal zaken uit te zoeken.

Geen optie bij een bestaande woning

Het aanvragen van ‘een optie’ is bij bestaande woningen niet meer mogelijk. U kunt dus enkel een optie aanvragen indien het een nieuwbouwwoning betreft.

 Laat u adviseren door onze makelaar

Is uw vraag nog niet volledig beantwoord? Vraag het dan gerust aan één van onze makelaars uit de regio van Breda. Tijdens een koop of verkoop van een woning krijgt u te maken met verschillende termen. Deze termen kunnen soms vrij lastig en juridisch zijn. Onze makelaars leggen het graag nogmaals aan u uit.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Breda?