Wat is de NVM No-Risk clausule?

Wat is de NVM No-Risk clausule?

Wilt u een andere woning kopen, maar niet voordat u uw eigen woning verkocht heeft? Dan is de NVM No-Risk clausule interessant voor u. Een NVM No-Risk clausule is een ontbindende voorwaarde en wordt opgenomen in het koopcontract. Deze ontbindende voorwaarde voorkomt dat u met dubbele hypotheeklasten komt te zitten. Wij leggen het hieronder uitgebreid aan u uit.

Koop ontbinden bij vertraging van verkoop van uw woning

Bent u eigenaar van een woning, maar wilt u graag een andere woning kopen en uw huidige woning verkopen? Dan kan dat spannend voor u zijn. Wat als u met dubbele lasten komt te zitten? De NVM No-Risk clausule neemt deze spanning voor u weg. Deze ontbindende voorwaarde wordt opgenomen in het koopcontract van de woning die u wilt kopen. In dit geval bent u de kopende partij. Loopt de verkoop van uw eigen woning vertraging op? Dan gaat de koop van de nieuwe woning niet door.

 Verkopende partij dient akkoord te geven op de voorwaarde

Uiteraard dient de verkopende partij akkoord te gaan met uw ontbindende voorwaarde. Het kan gebeuren dat de verkopende partij met een andere koper te maken krijgt die de woning wil kopen zonder de NVM No-Risk clausule. In dat geval krijgt u, de koper met NVM No-Risk clausule, de vraag of u alsnog de woning wilt kopen zonder deze ontbindende voorwaarde. Wilt u dit niet? Dan is de kans groot dat de woning verkocht wordt aan de andere partij.

Laat u adviseren door onze makelaar

Onze makelaars denken graag met u mee. Zij geven u betrouwbaar en onafhankelijk advies. Uiteraard begrijpen wij dat u niet met dubbele lasten wilt zitten. Wilt u meer informatie over de NVM No-Risk clausule? Neem dan contact met ons op.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Breda?