Hoe komt een koop tot stand?

Hoe komt de koop tot stand?

De periode van onderhandeling kan de nodige spanning met zich mee brengen. Wij begrijpen heel goed dat u graag wilt weten hoe de koop tot stand komt. Hieronder geven wij u antwoord op deze vraag.

Verkopende en kopende partij moeten het eens worden

Zodra beide partijen het eens zijn over de prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele roerende zaken, dan is het tijd voor het koopcontract. Hebben beide partijen de koopovereenkomst getekend? Dan is de koop definitief.

Ontbindende voorwaarden zijn erg belangrijk

De kopende partij dient tijdens de onderhandelingen aan te geven welke ontbindende voorwaarden opgenomen dienen te worden in de koopovereenkomst. Ontbindende voorwaarden staan namelijk niet automatisch in het koopcontract. Als kopende partij dient u hier dus tijdig over na te denken. Wij delen hieronder een aantal voorbeelden met u. Dit zijn voorbeelden van ontbindende voorwaarden;

  • NVM No-Risk clausule
  • Het lukt u niet op een Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen
  • De bouwkundige keuring is negatief
  • U krijgt de financiering niet voor elkaar

Bovenstaande punten kunt u dus laten opnemen in de koopovereenkomst.

Ondertekening van koopcontract en de bedenktijd

Zodra beide partijen de koopovereenkomst getekend hebben, dan gaat de wettelijke bedenktijd in. Is de bedenktijd voorbij en is er geen sprake van ontbindende voorwaarden? Dan is de koop afgerond en heeft de woning een nieuwe eigenaar.

Laat u adviseren door onze makelaar

Indien u samenwerkt met onze makelaars, dan zullen zij u uitgebreid aangeven welke stappen er ondernomen moeten worden. Ook zal de aankoopmakelaar u wijzen op de ontbindende voorwaarden. Wilt u vrijblijvend in gesprek met een makelaar? Neem gerust contact met ons op!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Breda?