Uitgebreide uitleg verkoopmakelaar

Welke diensten levert een verkoopmakelaar?
Wanneer u een woning wilt kopen, kunt u de hulp inschakelen van een aankoopmakelaar. Wilt u echter uw eigen woning verkopen? Dan bent u bij een verkoopmakelaar aan het juiste adres. Met de verkoopmakelaar overlegt u van tevoren welke werkzaamheden u uit handen wilt geven. Hieronder tonen wij de meest voorkomende werkzaamheden van een verkoopmakelaar;

 • Vraagprijs bepalen
 • Woning verkoopklaar maken
 • Gesprekken voeren met geïnteresseerden
 • Koopcontract ontwikkelen

Bent u van plan om uw woning zelfstandig te verkopen? Dat kan. Het is namelijk niet verplicht om de hulp in te schakelen van een verkoopmakelaar. Wel adviseren wij u om met een verkoopmakelaar samen te werken. Heeft u zelf voldoende tijd beschikbaar en geen haast bij de verkoop? Dan begrijpen wij het als u ervoor kiest om niet samen te werken met een verkoopmakelaar. Heeft u geen kennis van de woningmarkt, haast bij de verkoop en misschien geen tijd om alle werkzaamheden zelf uit te voeren? Dan is het heel verstandig om contact op te nemen met onze verkoopmakelaars.

Vraagprijs bepalen

Voordat een verkoopmakelaar een vraagprijs bepaalt is het belangrijk dat de makelaar een aantal onderzoeken uitvoert en gegevens verzamelt. De verkoopmakelaar bepaalt aan de hand van onderstaande punten de juiste vraagprijs;

 • Wat zijn opvallende punten in de omgeving van uw woning?
 • Staan er vergelijkbare woningen te koop?
 • Wat zijn de toekomstplannen van uw woonplaats?
 • Hoe staat uw woning bij het Kadaster geregistreerd?
 • Welke persoonlijke wensen en behoeften heeft u?

Aan de hand van bovenstaande vragen verzamelt de verkoopmakelaar belangrijke informatie. Is alles duidelijk? Dan zal de verkoopmakelaar een vraagprijs aan u voorstellen.

Woning verkoopklaar maken

Heeft u akkoord gegeven op de vraagprijs? Dan is het tijd om de woning verkoopklaar te maken. Wij leggen hieronder uit wat het verkoopklaar maken van uw woning inhoudt;

 • Er worden foto’s van uw woning gemaakt.
 • Alle afmetingen van uw woning en tuin worden genoteerd.
 • In de meeste gevallen wordt er een verkoopbrochure ontwikkeld.
 • De woning wordt op het internet geplaatst.

Het is goed om te weten dat u zelf met de makelaar afspreekt welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. Wilt u bepaalde taken zelf uitvoeren, dat kan!

 Overleggen met geïnteresseerden
Zodra de woning officieel te koop staat, is het mogelijk voor geïnteresseerden om op uw woning te reageren. De verkoopmakelaar gaat in gesprek met belangstellenden. Het daadwerkelijke verkoopproces is begonnen! Onze verkoopmakelaars weten heel snel of een partij echt geïnteresseerd is. Dit komt door de vele jaren ervaring. Onze makelaars hebben vak- en mensenkennis.

 Koopcontract ontwikkelen

Heeft de makelaar een geschikte kandidaat gevonden? En is de deal rond? Dan is het tijd voor de volgende stap; het ontwikkelen van het koopcontract. Tijdens het hele verkoopproces wordt u zorgvuldig op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. U blijft altijd de persoon die het uiteindelijke akkoord geeft op het eindbod. Zodra het koopcontract is ontwikkeld, dan volgt er een bezoek aan de notaris.

Persoonlijke situatie versus verkoopmakelaar

Weet u nog niet zeker of u zelfstandig uw woning wilt verkopen? Of dat u toch de hulp inschakelt van een verkoopmakelaar? Wellicht is het dan prettig als u een vrijblijvend gesprek aanvraagt bij één van onze verkoopmakelaars uit de regio van Breda. Deel uw twijfels met de verkoopmakelaar en wellicht weet u na het gesprek wat u wilt doen.

Meer weten over makelaardij?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Makelaars Breda begrijpt uw vragen en beantwoordt ze graag.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar Breda?